Τζωρτζίνα Μερεντίτη


Η Τζωρτζίνα Μερεντίτη είναι κάτοχος Πτυχίου και Διπλώματος Πιάνου (με καθηγήτρια την Παρή Παπαδοπούλου στο Μαιάνδριο Ωδείο), Πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας (με καθηγήτρια τη Λουΐζα Αντύπα στο ίδιο ωδείο), Πτυχίου - Intergrated Master Τμήματος Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών και Υποψήφια Διδάκτωρ στον τομέα της Ιστορικής και Συστηματικής Μουσικολογίας τού ιδίου πανεπιστημίου.

Από το 2016 είναι διοικητικό και καλλιτεχνικό στέλεχος στη "Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών" και από τον Οκτώβριο τού 2020 καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών μαθημάτων στο Εράτειο Ωδείο.

Παράλληλα, ως φλαουτίστρια, είναι μέλος τής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Παλλήνης (στην οποία έχει διδάξει και διευθύνει) και της El Sistema Greece Youth Orchestra, ενώ από το 2015 παρουσιάζονται συναυλιακά ενορχηστρώσεις της για συμφωνική ορχήστρα και μουσικά σύνολα.

Ως πιανίστρια, ως φλαουτίστρια και ως μέλος τής Μικτής Χορωδίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ έχει λάβει από το 2011 μέρος σε πολυάριθμες συναυλίες και παραστάσεις στους σημαντικότερους συναυλιακούς χώρους τής Ελλάδας και της Κύπρου.

Ξεχωριστές καλλιτεχνικές συνεργασίες της αποτέλεσαν, η συμμετοχή της ως πιανίστρια στη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών κατά την περιοδεία στην Κίνα τα Χριστούγεννα του 2019-2020 με 11 συναυλίες σε 10 πόλεις, καθώς και ο ρόλος τής σόλο σοπράνο στο έργο "Θεοφάνης ο Έλληνας" του Σάββα Καρατζιά στη Βιβλιοθήκη τής Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο.