Μουσική Προπαιδεία

Η μουσική βοηθά τα μικρά παιδιά να αναπτύξουν τις πνευματικές και ψυχικές τους δεξιότητες. Μέσα από το μουσικό παιχνίδι οξύνουν την ευφυΐα τους, τελειοποιούν το συγχρονισμό των κινήσεών τους, οργανώνουν την σκέψη τους, εκφράζουν τα συναισθήματά τους και διοχετεύουν την ενεργητικότητά τους. 

Η καθημερινή τους συμπεριφορά βελτιώνεται και καλλιεργείται η προσωπικότητά τους. Είναι μια εκπαιδευτική και συγχρόνως ψυχαγωγική απασχόληση που δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να αυτοσχεδιάσουν και να συνθέσουν το δικό τους παραμύθι!

Υλικό:
Ειδικό ακουστικό υλικό και μουσικά όργανα, όπως:
ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα, τύμπανα, μαράκες, ντέφια, κουδουνάκια, διάφορα πνευστά, πιάνο και αρμόνιο.

Απευθύνεται:
Σε παιδιά 2,5 έως 6 ετών που, ανάλογα με την ηλικία τους, σχηματίζουν 3μελείς έως 7μελείς ομάδες (στις μικρότερες ηλικίες συμμετέχουν και οι γονείς, εάν χρειαστεί).

Οι συναντήσεις διαρκούν 1 ώρα (60'), είναι εβδομαδιαίες και πραγματοποιούνται σε χώρο του Εράτειου Ωδείου.

Διδάσκει η εξειδικευμένη μουσικοπαιδαγωγός Γεωργία Ελέζη.
Ζέτα Ελέζη

Στο Εράτειο Ωδείο εργαζόμαστε με τους σπουδαστές μας πάνω σε τρεις βασικούς στόχους:


α) Να δημιουργηθεί αγάπη για τη μουσική για να εισπραχθούν τα παιδαγωγικά οφέλη
β) Να κατακτηθεί η δυνατότητα τής αυτοψυχαγώγησης από το σπουδαστή. Δηλαδή, να έρθει η στιγμή που θα απολαύσει τον εαυτό του παίζοντας μουσική
γ) Να εξασφαλιστεί η απαραίτητη υποδομή, ώστε να υπάρχει δυνατότητα επιλογής απόκτησης τίτλων σπουδών, με στόχο την επαγγελματική κατεύθυνση

Το Εράτειο Ωδείο είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος.Λειτουργεί με την άδεια και υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού, από το οποίο εγκρίνονται και θεωρούνται τα Πτυχία και τα Διπλώματα που εκδίδει.

Επιπλέον, το Εράτειο Ωδείο συνεργάζεται με το ABRSM (Associated Board of the Royal Schools of Music), δηλαδή τον ενιαίο δημόσιο φορέα των Ανωτέρων και Ανωτάτων μουσικών ιδρυμάτων τού Ηνωμένου Βασιλείου (Βασιλική Μουσική Ακαδημία του Λονδίνου κλπ.). Μέσω αυτού του φορέα επιτυγχάνεται η διεθνής αναγνώριση των σπουδών όλων των επιπέδων, από το προκαταρκτικό στάδιο έως και το Μάστερ.

Διεύθυνση: Πατρόκλου 25, 15235, Βριλήσσια
Τηλ: 210 8033196
        : 210 8043974

Διευθυντής Εράτειου Ωδείου:
Σοφοκλής Σαπουνάς

Ηλ. ταχυδρομείο: erateio.subways@gmail.com


Ωράρια λειτουργίας:

Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00 - 21:00
​Σάββατο 10:00 - 15:00