Μαρία - Δομνίκη Μπάγιου


Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Άρχισε σπουδές πιάνου σε ηλικία 6 ετών στο Εθνικό Ωδείο. Πήρε Πτυχίο Πιάνου με βαθμό Άριστα παμψηφεί με δικαίωμα Δεξιοτεχνίας, και στη συνέχεια Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Β' Βραβείο. Ακολούθησαν σπουδές λυρικού τραγουδιού στο Ωδείο Κλασσικής και Σύγχρονης Μουσικής, από όπου πήρε Δίπλωμα Μονωδίας με βαθμό Άριστα.

Παράλληλα με τις μουσικές, ολοκλήρωσε και τις ακαδημαϊκές της σπουδές με το Πτυχίο Αρχαιολογίας από το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Έχει παρακολουθήσει ποικίλα και εξειδικευμένα σεμινάρια πιάνου από καταξιωμένους καθηγητές και σολίστες. Υπήρξε επί σειρά ετών μέλος της Μικτής και της Γυναικείας Χορωδίας του Εθνικού Ωδείου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βαλεντίνου Πατρικίδη, καθώς και της Γυναικείας Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων. Συμμετέχει στην ομάδα Μελοδραματικής της καθηγήτριας Χριστίνας Σπηλιακοπούλου και από το 2016 είναι μέλος του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου "Eklipsis" με διευθυντή το μαέστρο Ματθαίο Λεγάκη. Έχει πολλές εμφανίσεις με τα παραπάνω σύνολα σε συναυλίες και παραστάσεις, αλλά και συμμετοχές σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ και διαγωνισμούς.

Έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών με τη συνοδεία πιάνου σε συναυλίες, εξετάσεις και ακροάσεις πνευστών και εγχόρδων καθώς και τραγουδιού.

​Από το 1996 διδάσκει πιάνο και, αργότερα, φωνητική σε Ωδεία και Μουσικές Σχολές.