Ιστορία της μουσικής & Μορφολογία

Η Ιστορία Μουσικής και η Μορφολογία, είναι, ίσως, τα πιο ενδιαφέροντα θεωρητικά μαθήματα.

Στο πρώτο (Ιστορία) εξετάζονται τα σημαντικότερα μουσικά ρεύματα όλων των εποχών, οι μεγάλοι συνθέτες και οι προσωπικότητες που διαμόρφωσαν τη μουσική εξέλιξη.

Στο δεύτερο (Μορφολογία) οι σπουδαστές ανακαλύπτουν την κατασκευαστική δομή των μουσικών έργων, καθώς και πολλά είδη μουσικής σύνθεσης.

Και τα δύο μαθήματα διδάσκονται μέσω ακρόασης πολλών αριστουργημάτων της παγκόσμιας μουσικής φιλολογίας.

Διδάσκει ο Σοφοκλής Σαπουνάς.

Στο Εράτειο Ωδείο εργαζόμαστε με τους σπουδαστές μας πάνω σε τρεις βασικούς στόχους:

α) Να δημιουργηθεί αγάπη για τη μουσική για να εισπραχθούν τα παιδαγωγικά οφέλη
β) Να κατακτηθεί η δυνατότητα τής αυτοψυχαγώγησης από το σπουδαστή. Δηλαδή, να έρθει η στιγμή που θα απολαύσει τον εαυτό του παίζοντας μουσική
γ) Να εξασφαλιστεί η απαραίτητη υποδομή, ώστε να υπάρχει δυνατότητα επιλογής απόκτησης τίτλων σπουδών, με στόχο την επαγγελματική κατεύθυνση

Το Εράτειο Ωδείο είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος.Λειτουργεί με την άδεια και υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού, από το οποίο εγκρίνονται και θεωρούνται τα Πτυχία και τα Διπλώματα που εκδίδει.

Επιπλέον, το Εράτειο Ωδείο συνεργάζεται με το ABRSM (Associated Board of the Royal Schools of Music), δηλαδή τον ενιαίο δημόσιο φορέα των Ανωτέρων και Ανωτάτων μουσικών ιδρυμάτων τού Ηνωμένου Βασιλείου (Βασιλική Μουσική Ακαδημία του Λονδίνου κλπ.). Μέσω αυτού του φορέα επιτυγχάνεται η διεθνής αναγνώριση των σπουδών όλων των επιπέδων, από το προκαταρκτικό στάδιο έως και το Μάστερ.

Διεύθυνση: Πατρόκλου 25, 15235, Βριλήσσια
Τηλ: 210 8033196
        : 210 8043974

Διευθυντής Εράτειου Ωδείου:
Σοφοκλής Σαπουνάς

Ηλ. ταχυδρομείο: erateio.subways@gmail.com


Ωράρια λειτουργίας:

Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00 - 21:00
​Σάββατο 10:00 - 15:00 .