Ηλίας Σδούκος

Ξεκίνησε τις σπουδές του στην τάξη του Ι. Τζουμάνη στο Ωδείο Αθηνών (βιολί) και συνέχισε στο Ελληνικό Ωδείο (τάξεις Ι. Χ. Κάρτερ και Ι. Βατικιώτη, βιόλα), όπου πήρε δίπλωμα βιόλας το 1997 με άριστα παμψηφεί και βραβείο.

 Συνέχισε με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση στη Γερμανική Μουσική Ακαδημία του Έσσεν, αποφοιτώντας το 2000 με βαθμό 1 (τάξη Sven Arne Tepl).

 Έχει εμφανιστεί σε Γερμανία, Αυστρία, Ισλανδία, Αυστραλία, Νίγηρα, Μπουρκίνα-Φάσο, Μάλι, Τουρκία, Κύπρο, Ελλάδα. Έλαβε εξαιρετικές κριτικές για τις ερμηνείες του σε έργα κλασικού ρεπερτορίου και σε έργα διακεκριμένων σύγχρονων Ελλήνων συνθετών. 

Συνεργάζεται ως σολίστ με την Ορχήστρα των Χρωμάτων και την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών. Διετέλεσε α’ κορυφαίος στην Ορχήστρα της Ακαδημίας του Έσσεν και στην Ορχήστρα του Νιους, εξάρχων της Sinfonietta Ορχήστρας Δήμου Χανίων, α’ κορυφαίος της Ισλανδικής Ορχήστρας Δωματίου. Από το 2001 είναι α΄ κορυφαίος στην Ορχήστρα της ΕΛΣ. Διδάσκει βιόλα στα ωδεία Μουσικοί Ορίζοντες, Ωδείο Αθηνών και Ορφείο Ωδείο.