Εκκλησιαστικό Όργανο

Το αερόφωνο πληκτροφόρο, είναι ότι πιο επιβλητικό σε ήχο και όψη μπορούμε να φανταστούμε. Το όργανο είναι στην ουσία πνευστό, αφού χρησιμοποιεί τον αέρα μέσω των διαφορετικών αυλών. Οι αυλοί ομαδοποιούνται κατά ηχόχρωμα και τονικό ύψος σε σειρές αυλών ονομαζόμενες ρεγκίστρα ή συστοιχίες.

Έχει μακραίωνη ιστορία και ελληνική καταγωγή, ωστόσο αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι ο ήχος του. Άμεσα συνδεδεμένο με την θρησκευτική μουσική, το εκκλησιαστικό όργανο το συναντάμε συνήθως μέσα στις καθολικές εκκλησίες. Oι ρίζες του όμως βρίσκονται στην αρχαία ύδραυλη, ένα αερόφωνο όργανο, που εφηύρε ο μηχανικός της αρχαιότητας Κτησίβιος.Το εκκλησιαστικό όργανο είναι ελληνικό δημιούργημα και βρέθηκε στην Μακεδονία στις ανασκαφές του Δίου, από τον καθηγητή Δ. Παντερμαλή.
Αν και το συναντάμε περισσότερο στην εκκλησιαστική μουσική, το όργανο έχει τέτοια έκταση ήχων που το κάνουν πραγματικά πολύπλευρο.

Διδάσκων Καθηγητής

Χρήστος Παρασκευόπουλος

Στο Εράτειο Ωδείο εργαζόμαστε με τους σπουδαστές μας πάνω σε τρεις βασικούς στόχους:


α) Να δημιουργηθεί αγάπη για τη μουσική για να εισπραχθούν τα παιδαγωγικά οφέλη
β) Να κατακτηθεί η δυνατότητα τής αυτοψυχαγώγησης από το σπουδαστή. Δηλαδή, να έρθει η στιγμή που θα απολαύσει τον εαυτό του παίζοντας μουσική
γ) Να εξασφαλιστεί η απαραίτητη υποδομή, ώστε να υπάρχει δυνατότητα επιλογής απόκτησης τίτλων σπουδών, με στόχο την επαγγελματική κατεύθυνση

Το Εράτειο Ωδείο είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος.Λειτουργεί με την άδεια και υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού, από το οποίο εγκρίνονται και θεωρούνται τα Πτυχία και τα Διπλώματα που εκδίδει.

Επιπλέον, το Εράτειο Ωδείο συνεργάζεται με το ABRSM (Associated Board of the Royal Schools of Music), δηλαδή τον ενιαίο δημόσιο φορέα των Ανωτέρων και Ανωτάτων μουσικών ιδρυμάτων τού Ηνωμένου Βασιλείου (Βασιλική Μουσική Ακαδημία του Λονδίνου κλπ.). Μέσω αυτού του φορέα επιτυγχάνεται η διεθνής αναγνώριση των σπουδών όλων των επιπέδων, από το προκαταρκτικό στάδιο έως και το Μάστερ.

Κοινωνικά Δίκτυα

Εράτειο Ωδείο

Πατρόκλου 25

Βριλήσσια

15238

 • Δευ 10:00 - 21:00
  Tρι 10:00 - 21:00
  Τετ 10:00 - 21:00
  Πεμ 10:00 - 21:00
  Παρ 10:00 - 21:00
  Σαβ 10:00 - 15:00
Τηλέφωνα Επικοινωνίας   
210 8033196
210 8043974

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: erateio.subways@gmail.com