Διονύσιος Βούλγαρης


Ο Διονύσιος Βούλγαρης γεννήθηκε τo 1971 στην Αθήνα. Πρωτάρχισε τις σπουδές του στο πιάνο με τον πιανίστα και μαέστρο Αλέξανδρο Λασκαρίδη και μετά στο Ωδείο Αθηνών με τον ΄Αρη Γαρουφαλλή. Απ΄
το 1988 συνεχίζει πιάνο κοντά στους Γεράσιμο Κακαλή και Φωτεινή Ορφανίδου – Κακαλή και Ανώτερα Θεωρητικά με τους Σπύρο Μάζη Γιώργο Καμπανά, Μάνο Σκαρβέλη (αρμονία,αντίστοιξη,φούγκα,σύνθεση). Το 1991 αποφοιτεί, παίρνοντας Δίπλωμα Πιάνου με τον βαθμό «Άριστα Παμψηφεί, Α΄ Βραβείο, Τιμητικό Μετάλλιο».

 Κατόπιν παρακολουθεί μαθήματα πιάνου, δίπλα στην Germaine Mounier στο Παρίσι (1994-1999) . Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τεχνικής πιάνου, ως εκτελεστής, με πιανίστες όπως: Vovka Ashkenazy, Oxana Yablonskaya, Eliane Richepin, Nikolai Petroff, Luigi Mostacci, Γιώργο Χατζηνίκο, Duo Ganev, Mario Delli Ponti, Uwe Matschke, Paola Volpe, Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, Paul Badura – Skoda και σεμινάρια σύγχρονης μουσικής με τον Θεόδωρο Αντωνίου.

Έχει αποσπάσει Α΄ και Β΄ Βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου, όπως: Senigallia (1989), Catanzaro (1990), Marsala (1991), Maria Canals (1991), Konzerteum (1995), Χ.Ο.Ν. (1994-1996), Vincenzo Bellini (1991), Leeds (1994).

Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου, στην Αθήνα κι επαρχία (Θεσσαλονίκη, Σκιάθο, Σάμο, Σαντορίνη κ.α.), μαζί με τη Νίνα Πατρικίδου, Αποστολο Χατωνίδη κ.α. , καθώς και στο εξωτερικό (Teatro Civico di Vercelli, Teatro Titano di San Marino, Staatsoper Hannover, Teatro Comunale di Bologna, Salle Gaveau, Teatro Regio di Torino κ.α) και έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία έργα των: Ν.Σκαλκώτα, Γ.Πλάτωνα, Λ.Ζώρα και Γ.Γεωργιάδη, το κοντσέρτο για πιάνο KV 414 του W.A. Mozart και το κοντσέρτο για δύο πιάνα, σε ντο ελάσσονα, του J.S. Bach μαζί με την Ρ. Πογιατζόγλου, σε μουσική διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη, όπως, επίσης, το 1993 έχει ηχογραφήσει για την Βουλγαρική ραδιοφωνία το πρώτο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Μάνου Σκαρβέλη.

Διδάξε πιάνο απ’ το 1989 στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο κι από το 1999 στο Ελληνικό Ωδείο. Από το 2010 διδάσκει στο Εράτειο Ωδείο, όπως ,επίσης, και πιανιστική συνοδεία στις τάξεις μονωδίας της κ. Ε.Αδειλίνη και της κ. Γ. Ντι Tάσο.
Απ΄ το 2001 είναι επίσημος κορρεπετίτορας του Grand Prix Maria Callas, του Assosciated Board of the Royal Schools of London (ABRSM) και τακτικός κορρεπετίτορας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Διεθνούς Διαγωνισμού Οπερας ''Renata Tebaldi''. Από τον Μάρτιο του 2023, είναι πιανίστας στην Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.