Έφη Αδειλίνη


Γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν η αγάπη της οικογένειάς της για τη μουσική που την ώθησε να ξεκινήσει από μικρή ηλικία μαθήματα πιάνου.

Σε ηλικία 19 ετών πήρε με καθηγητή τον Διονύσιο Ορπή, Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα και βραβείο έχοντας ταυτόχρονα αρχίσει μαθήματα φωνητικής με την Μάχη Δρίνη.

Το 1980 αποφοίτησε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διορίστηκε βοηθός στην έδρα της Λογιστικής. Η αγάπη της όμως για τη μουσική την έκανε να παραιτηθεί από την πανεπιστημιακή καριέρα και να ασχοληθεί πια μόνο με ό,τι αγαπά.

Με καθηγήτρια τη Γιολάντα ντι Τάσσο πήρε το Δίπλωμα Μονωδίας με Άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο από το ελληνικό Ωδείο Αθηνών. Σπούδασε Ανωτέρα Θεωρητικά, κατακτώντας Πτυχίο Αρμονίας , Αντίστιξης, Φούγκας και Ενοργάνωσης με Άριστα παμψηφεί.

Συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία δίπλα στην Dame Joan Sutherland και Rosalind Plowright και παίρνει MMus Vocal Teaching από το Trinity College Of Music.

Μετά από δύο χρόνια απέκτησε Δίπλωμα Master of Arts in Psychology for Musicians και αργότερα PhD in music Psychology.

Το 2002 το ABRSM (Associated Board of the Royal Schools of Music, Royal Academy, Royal College, Royal Northern College of Music, and Royal Scottish Academy of Music) που θεωρείται ως ο μεγαλύτερος οργανισμός πιστοποίησης Μουσικών Εξετάσεων στον κόσμο, εκτιμώντας το έργο της σαν καθηγήτρια την επέλεξε ως καθηγήτρια και αποκλειστική αντιπρόσωπο του στην Ελλάδα.

Τα τελευταία 25 χρόνια συμμετέχει ως μέλος επιτροπών σε διεθνείς διαγωνισμούς φωνητικής, καθώς και της εξεταστικής επιτροπής του Barbican Music Competition.

Από το Σεπτέμβριο του 1981 έως τον Ιούνιο του 2019 συνεργάστηκε με το Ελληνικό ωδείο ως καθηγήτρια Μονωδίας, σύγχρονου τραγουδιού και πιάνου ενώ παράλληλα είχε και την τάξη της Μελoδραματικής.

Από τον Απρίλιο του 2012 είναι μέλος του ΑΜΤΑ(Αmerican Music Therapy Assosiation) και από τον Μάιο του 2019 είναι η πρώτη Ελληνίδα καθηγήτρια μονωδίας μέλος του British Voice Assotiation.

Έχει διοργανώσει και συμμετάσχει σε παραστάσεις όπερας και συναυλίες στην Αμερική και στην Ευρώπη, καθώς και σε διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως στο Ινστιτούτο Goethe με το γ' πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στα Διονύσια με έργα Mozart, Verdi, Kalman, Bizet, Dvorak, Μenotti, , στην αίθουσα Μίκης Θεοδωράκης με έργα Mozart, στην αίθουσα Παρνασσός με τη Συμφωνιέτα Αθηνών υπό την διεύθυνση του Γ.Αραβίδη, κ.α.

Πολλοί από τους μαθητές της ήδη χτίζουν μια λαμπρή καριέρα, βάζοντας το στίγμα τους σε χώρους όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Εθνικό Θέατρο.

Από τον Σεπτέμβριο 2019 συνεργάζεται με το Εράτειο Ωδείο ως καθηγήτρια Μονωδίας, Μελοδραματικής και Πιάνου.